WordPress Webshop?

Dan maak je de keuze om Magento in WordPress te integreren en vice versa. WordPress en Magento hebben ieder hun voor- en nadelen. Dat betekent dat Magento veruit de meeste doorgroeimogelijkheden biedt. In tegenstelling tot bij WordPress is het mogelijk meerdere shops WordPress website bij één systeem onder te brengen.

Woocommerce Composite Products (€)

Bovendien vergt dit CMS minder van een server. Nadeel is wel dat er niet specifiek voor ontwikkeld is om een webshop mee te beginnen. Magento en WordPress overeenkomsten en verschillen Hierboven bespraken we al wat overeenkomsten en verschillen tussen WordPress en Magento. Voor een goede keuze dien je verschillende factoren in overweging te nemen.

Ten eerste is het belangrijk te kijken naar de grootte van de webshop. Verwacht je veel bezoekers en producten wordpress website toe te voegen, dan kun je beter voor Magento kiezen. Magento is namelijk speciaal voor deze eisen gebouwd.

Dat is bij WordPress ingewikkelder. Er zijn ook nadelen van Magento: het beheren van een Magento webwinkel vergt enige kennis. Daardoor is het moeilijker voor mensen die niet veel van computer systems weten om met Magento aan de slag te gaan.

Daarbij komt ook nog eens dat het ontwikkelen van een Magento website veel duurder is. Met andere woorden: de doorgroeimogelijkheid is er zeker met Magento, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. WordPress is meer een Content Management System en is daarmee minder geschikt om een webshop mee te beginnen. Toch is iedere web site WordPress hosting om te bouwen tot webshop aan de hand van plugins als bijvoorbeeld WooCommerce. WooCommerce is veel gemakkelijker in te stellen dan Magento.

Magento en WordPress zijn veruit de meestgekozen platforms om een webshop mee te starten. Beide systemen hebben elk hun voor en nadelen. Dat komt mede doordat de kenmerken per systeem verschillen. In deze blog zetten we de voor- en nadelen van ieder systeem tegen elkaar af. Uiteraard kun je ook kiezen voor ‘best of each worlds’.