WordPress Onderhoud

Denk bij een hobbyist aan 25 euro per uur en bij zzp’ers begint het bij ongeveer 35 euro per uur. Op technisch vlak laten dit soort web sites daarom soms te wensen over. Is de web site technisch rommelig gebouwd, bijvoorbeeld omdat er te veel plugins actief zijn?

De volgende onderwerpen en vragen nemen we onder de loep: Lees ook: WordPress webshop laten maken, wat zijn de kosten? De prijs van een WordPress website Wat is de prijs van een WordPress site? Dat is geen makkelijke vraag.

Te Veel Plugins Installeren

Vanaf seven hundred euro kun je wat meer maatwerk krijgen. Een uitgebreide web site WordPress hosting met veel maatwerk in design en functionaliteiten kost je maximaal zo’n 3000 euro.

Zzp’ers zijn webdesigners, komen vaak uit de grafische hoek en doen er soms ook wat randzaken als webdevelopment en web optimization bij. De goedkoopste vorm is templates laten installeren, oftewel ‘prefab’ layouts binnen WordPress installeren. Daar tegenover staat dat je freelancer ook veel maatwerk in het design en de functionaliteiten kunt laten ontwikkelen. Je website is dan niet alleen unieker, maar sluit ook beter aan bij jouw wensen en bij de uitstraling van je bedrijf.

Waarschijnlijk enkele tientallen euro’s voor een domeinnaam, de internet hosting en een WordPress theme. De hobbyist en de zzp’er behandelen we samen, hoewel freelancers doorgaans kwalitatief hoogwaardiger werk afleveren. Hobbyisten vinden het leuk om in hun vrije uren wat te knutselen met WordPress.

Dan kan dit het functioneren negatief beïnvloeden en kan het voor latere webdevelopers lastig zijn om alles recht te trekken. WordPress Hobbyisten stoppen vaak na verloop van tijd en zzp’ers treden niet zelden op een bepaald punt in hun carrière in loondienst.

Een template op een WordPress web site laten installeren kan geschikt zijn voor kleine bedrijven die slechts een on-line visitekaartje willen. Gaat het naar meer maatwerk, dan is dat prima voor kleine bedrijven waarbij de web site WordPress slechts ondersteunend is aan de verkoop. Webdesignbureaus, variërend van twee tot drie man personeel tot grote bureaus met tientallen medewerkers en specialisten voor ieder deelgebied.

Daardoor is het niet altijd mogelijk een langetermijnrelatie op te bouwen met dit soort WordPress websitebouwers. 300 tot seven hundred euro om een template laten installeren.

Het hangt er vooral vanaf wat je als bedrijf allemaal wilt met je website, hoe groot en professioneel hij wordt en door wie je hem laat maken. Ook al ben je geen webdesigner of webdeveloper. De voornaamste reden om het zelf allemaal te doen, is dat het geld scheelt. Redenen om het níet zelf te doen, zijn bijvoorbeeld dat het heel veel tijd kost om het een beetje in de vingers te krijgen. En dat het resultaat – tenzij je zoiets al veel vaker hebt gedaan – waarschijnlijk niet erg professioneel zal zijn.