Wat Is Woocommerce? En Wat Kan Je Ermee?

Betaalde premie-extensies omvatten ondersteuning en updates. Na installatie, zijn de nieuwe items “WooCommerce” en “Producten”, zichtbaar in uw WordPress dashboard. SSL-Certificaat aanschaffenDit veiligheidscertificaat is vereist voor acceptatie van on-line betalingen. Er is geen tekort aan kwaliteit webshop oplossingen. Wanneer het downloaden voltooid is, klik je op Plugin activeren.

Voorheen was het opzetten van Google Shopping een lastig klusje. Tegenwoordig is er een plugin die je kan helpen bij dit klusje. Google Feed Manager heeft een gratis en een premium versie. Hoe frustrerend kan het zijn, wanneer je bestellingen ziet die niet zijn afgerekend.

Zo kun je bijvoorbeeld bezoekers volgen en exact zien wat zij op je website doen. WooCommerce is een open source plugin, die je in staat stelt om een webshop op te zetten binnen WordPress. Wil je alles wat WooCommerce biedt én zowel B2C als B2B klanten bedienen? Dat kan met onze zelf ontwikkelde maatwerk module. Maak direct een afspraak voor een persoonlijke online demo en ervaar het zelf.

Veel webwinkels plaatsen Social Media buttons in hun webwinkel in de hoop dat klanten de productpagina’s en de webwinkel zullen gaan delen met hun netwerk. Alleen werkt dit niet… Er is geen reden voor een klant om zomaar een pagina te delen. Je kunt er ook voor kiezen om te investeren in een thema welke volledig is gericht op het genereren van meer verkopen en one hundred pc compatibel is met WooCommerce. Dit raad ik je aan wanneer je echt een webwinkel wilt starten en niet een webwinkel naast je blog gaat runnen.

Hiervoor bieden we de add-on ‘Custom Solutions’ aan. Met deze add-on is het WordPress hosting mogelijk om klantspecifieke aanpassingen in je koppeling op te nemen.

Landingspaginas Maken Voor Producten

Verder biedt WooCommerce – als verlengde van WordPress – goede mogelijkheden voor content-uitingen. Dus stel dat je een weblog bijhoudt, dan kun je dit met WooCommerce mooi vormgeven. Veel ondernemers beginnen met een bestaand thema maar je kunt hiervoor ook een van de vele Woocommerce-ontwikkelaars voor inschakelen. Nadat je het theme hebt aangepast naar jouw wensen kun je functionaliteiten installeren en configureren. Ook hier heb je de keuze uit gratis en betaalde plugins.

Je kan ze handmatig per keer toevoegen of je kan ze globaal aanmaken en makkelijk hergebruiken. Ik heb algemene dikgedrukt omdat het hier gaat over een overall voorraad. Ga WordPress je later variaties aanmaken verderop dan kan je ook kiezen om per variatie je voorraad te beheren. Je kan namelijk wel variaties hebben maar toch met een algemene vorraad beheer werken.

Bij het aanmaken van nieuwe debiteuren zal de koppeling een betaalconditie instellen. Via de dropdown kan de betaalconditie geselecteerd worden die de koppeling aan nieuwe debiteuren toevoegt. Deze betaalconditie wordt ook toegevoegd als het een bestaande debiteur betreft.

Mohamed is SEO-specialist en lead van ons SEO en improvement staff. Met meer dan 8 jaar ervaring, creativiteit en analytisch denkvermogen helpt hij onze klanten on-line en offline groeien. CDN oftewel Content delivery website bouwen network is veelal een betaalde dienst zoals o.a. Cloudfare maar bij ons vanaf het Basis pakket free of charge. Hiermee worden er wereldwijd op verschillende servers een kopie opgeslagen van de web site zodat deze waar ook ter wereld snel geladen wordt.

Mocht je gebruik maken van WPRocket als WordPress caching dan heb je hierin de mogelijkheid om de scripts van de Facebook-pixel te optimaliseren. Na het inloggen krijg je te zien welke opties er zijn voor het koppelen van je WooCommerce webshop aan Facebook. Voor newbies adviseren wij Woocommerce door z’n gebruiksvriendelijkheid en lage kosten is het een perfecte keuze voor kleinere ondernemingen om snel te starten. Maar voor grote webshops is Woocommerce minder geschikt. Als eerste zul je kosten moeten maken voor het hosten van je webshop. Daarnaast zul je indien je meer functionaliteiten nodig hebt al snel betaalde extensies aan moeten schaffen. Bij Magento kan het zelfs zo zijn dat een bepaalde extensie alleen te verkrijgen is voor de Enterprise versie.

Je kan daarna de demo content bestuderen, kijken wat zij precies hebben gedaan en dan alles aanpassen naar wens. Na het installeren van een thema belanden we in een groot grijs gebied. Daarna moet je nog een aantal zaken uploaden en instellen, voordat je echt aan de slag kan. Je kan gebruik maken van software program die veel zaken uit handen neemt, zoals Sendcloud. Verander daarna ’toon prijzen in de winkel’ en toon prijzen gedurende bestellen’ naar ‘Inclusief belastingen. Dit kan je aanpassen door op het menu-item ‘WooCommerce’ te klikken en daarna bovenaan op ‘Belasting’. Wanneer we straks van thema wisselen dan kan de indeling van de pagina verschillen.

Het kan zijn dat de woorden die wilt vertalen in de plugin zitten. Om deze te vertalen kun je dan in Loco Translate ook een vertaalbestand voor de betreffende plugin aanmaken. Als je naar E-mails gaat, krijg je een overzicht van alle e-mails die door het systeem worden verzonden. Om de teksten te wijzigen, moet je de bijbehorende sjablonen through SFTP downloaden, bewerken en vervangen.

De producten worden in je Facebookpagina ingeladen onder het ‘shop’-gedeelte. Je gaat in het dashboard van je WooCommerce webshop naar Plugins en kiest vervolgens voor Nieuwe Plugin. Je krijgt daar onderstaand scherm en navigeert naar het bestand op je eigen laptop en installeert die vervolgens. Gegroepeerde producten, wensenlijsten, product personalisatie en product reviews standaard al in het pakket zitten, waar Woocommerce dit niet heeft. Middels Woocommerce extensies kun je de productmogelijkheden verder uitbreiden door bijv.

  • Kies ze vanuit de gedachte, welke je graag zou zien als je zelf klant was van je eigen webwinkel.
  • Klopt het dat de plugin een foutmelding bij de update geeft nu?
  • Wanneer al mijn variabele opties van een product zijn uitverkocht, dan wil ik graag dat dit bij het product wordt weergegeven.

Bekijk de Woocommerce handleiding Afhankelijk van de integratie en webshop die u gebruikt zijn er kosten aan verbonden. Deze kosten lopen niet through WeFact, u dient zelf klant te worden bij Webwinkelfacturen. Het verbinden van WooCommerce met jouw Rentman account maakt het mogelijk om geselecteerde materialen te tonen op jouw bestaande WordPress web site. Op deze manier ontvang je altijd verhuuraanvragen, verzamel je klantgegevens en verwerk je projecten sneller. Net als WordPress heeft WooCommerce een veel functies die kunnen worden uitgebreid met verschillende soorten plug-ins van andere ontwikkelaars.

Ook kan je binnen WooCommerce Virtuele en/of downloadbare producten verkopen. Ideaal, in deze tijd waarin we bijvoorbeeld vaak online programma’s kopen. WooCommerce is relatief eenvoudig uit te breiden met betaalmogelijkheden zoals PayPal, CreditCard en zelfs het Nederlandse iDeal. Hiervoor zijn wel koppelingen nodig met derden, zoals bijvoorbeeld Rabobank OmniKassa of een “payment provider” zoals Mollie. Meer over betaalmogelijkheden koppelen aan WooCommerce lees je later in deze WooCommerce handleiding.