Hoe Koppel Je Je Woocommerce Webshop Aan Instagram Shopping?

Accounts zijn vrijwel altijd de basis van een B2B shop en gelukkig ook een standaard onderdeel binnen WooCommerce. Het is dus mogelijk om klanten een account te laten aanmaken. In de basis gaat dit niet veel verder dan dat. Klanten kunnen hun NAW gegevens inzien en aanpassen en hun orders bekijken. Afrekenen op factuur vs. vooruit betalen

Offerte Of Product Calculator

Echter zijn er wel plugins beschikbaar waarmee dit bereikt kan worden. WordPress hosting Dynamic pricing is één van de meest geschikte plugins. Heb je specifieke prijsafspraken met je klanten? En is het mogelijk dit te groeperen zodat je het per klantgroep kunt onderscheiden?

Veel voorkomende B2B uitgangspunten In veel B2B retailers wordt er met staffels gewerkt. Koop je als klant minimaal tien exemplaren, dan wordt de prijs per exemplaar iets minder. Koop je minimaal twintig exemplaren, dan wordt de prijs per exemplaar nog iets minder, enzovoorts. Dit is met de core functionaliteiten van woocommerce niet mogelijk .

Alleen voeg je hier dus een korting aan toe afhankelijk van het sort account dat is ingelogd. De klant ziet dan een kortingspercentage op de productpagina of de afrekenpagina. Dit is iets anders dan een eigen afgesproken prijs. Verder kun je dit niet op accountspecifiek niveau doen, maar alleen op het phase ‘klanten’. Bij specifieke prijsafspraken per individuele klant wordt het in WooCommerce dus al een stuk moeilijker.

Dan kun je werken met accounttypes binnen website bouwen, waarin je per klanttype een korting kunt geven op producten, categorieën of de full bestelling. Ook dit is geen standaard functionaliteit binnen WooCommerce en kan middels de WooCommerce Dynamic pricing plugin opgelost worden. Dit zou je wel meer moeten zien als een ‘workaround’ en niet zozeer als een stabiele oplossing. Technisch gezien heb je met deze oplossing namelijk nog steeds maar één prijs per product.

Dit is in WooCommerce op te lossen met de Conditional Shipping and Payments plugin. Geavanceerdere betaalcondities

Een veel voorkomende eis voor B2B outlets is dat bepaalde klanten in de store moeten kunnen bestellen op factuur. Dit zijn vaak vertrouwde klanten. Andere klanten dienen de orders vooraf te betalen.

Impressie Woocommerce Billink Plugin